torsdag 4 december 2008

Äpplemuffins med knaprigt kaneltäcke

Glutenfritt
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
1½ dl rismjöl
1 dl majsmjöl
½ dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 äpple

Täcket:
1/2 dl havregryn (100% ren havre)
1/2 dl socker
1 1/2 msk margarin
2 msk kanel

Vispa ihop socker occh ägg tills det blir pösigt helst med hjälp av elvisp eller matberedare. Smält smöret, rör ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner den ljumma vätskan i den porösa smeten. Blanda mjölerna, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Tärna äpplet och vänd ner försiktigt. Fyll muffins formarna till hälften.

Blanda ingredienserna till täcket i en skål med en gaffel tills det blir en smullig massa. Bred eller smula över smeten.

Grädda i ca 210°C i 18-20 min. Låt svalna lite innan avnjutning.

Inga kommentarer: