torsdag 4 december 2008

Chokladpinnar (glutenfritt)

- för att göra varm choklad
200 g mörk choklad (vit- eller ljus choklad fungerar också)
1 1/4 dl grädde
1½ msk honung
25 g osaltat smör

Till servering
Varm mjölk

♥ Hacka chokladen, koka upp grädden med honung och slå den över chokladen i en bunke.
♥ Mixa till en slät massa och rör ner smöret till en jämn smet.
♥ Fördela smeten i iskubsformar och låt chokladen stelna lite innan du sätter i tex glasspinnar, låt chokladen stelna över natten
♥ När suget sätter in värmer du en härligt varm kopp mjölk, rör ut chokladen och njuter!

Tips Man kan mycket väl smaksätta chokladen med tex kanel, likör, chili, kardemumma, apelsin, whisky, stjärnanis eller vad man nu skulle vilja ha i- testa dig fram!

(Marias kakburk)

Inga kommentarer: