torsdag 4 december 2008

Pepparkakscheescake

(fungerar på glutenfri mjölmix och glutenfria pepparkakor också, samt laktosfritt)

Pepparkakor
75 g smält smör
600 gr cream cheese
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg

Glasyr:
100 gr cream cheese
1 dl florsocker

  1. Ugn 175 grader
  2. Kör önskad mängd pepparkakor i mixer och blanda i smöret under mixning. Tryck ut smeten i en springform (jag har kört i engångs pajform av aluminium)
  3. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
  4. Blanda alla ingredienser utom äggen, rör ner dem ett och ett och rör ordentligt tills smeten blivit jämn emellan äggen.
  5. Häll i hälften av smeten i formen, lägg ett lagen tätt med pepparkakor och häll på resten av smeten.
  6. In i ugnen i 35-40 min, ta ut och ställ för att svalna
  7. Ställ gärna över natten i kylen
  8. Gör frosting och lägg på innan servering

Inga kommentarer: