onsdag 11 mars 2009

Lussekatter (glutenfria)

Ingredienser (20 st portioner)
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberHUSK
1 dl Kesella, mager kvarg
1 dl socker1 st ägg
0,5 g saffran
1 krm salt
1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin
Ägg

Instruktioner
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund. Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt. Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Tack Wicked witch (Familjeliv.se)

Inga kommentarer: