torsdag 31 mars 2011

Spettekaka i ugn

SPETTEKAKA I UGN
(ca 35 bitar)

250 g smör
5 dl socker
5 ägg
5 dl potatismjöl

Kristyr:
2,5 dl florsocker
1 äggvita
1 krm ättiksprit
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  3. Arbeta in mjölet litet i sänder till en jämn smet.
  4. Smörj en långpanna med lite smör.
  5. Lägg en del av spettekakssmeten i en bakstrut och spritsa ut ett lager ca halv centimeter lager mönster i botten på långpannan.
  6. Grädda detta lager så att det stelnar och upprepa detta tills du bakad hela spettekakssmeten. Låt spettekakan kallna i pannan.
  7. Gör kristyren till spettekakan: Blanda samman ingredienserna till kristyren i en bunke. Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp.
  8. Fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster. Spritsa kristyren på spettekakan i mönster och låt kristyren stelna.
  9. Stjälp upp spettekakan och skär (såga) försiktigt ut lagom stora portionsbitar

Inga kommentarer: