onsdag 27 april 2011

Skinkpaj

Jag använder matdagboken och använder då mest gram. Receptet har jag hittat hos Tenja

Botten:
50 gr smör
200 gr creme fraiche
1 msk fiberhusk (ca 10 gr)
1 ägg (ca 50 gr)
2 msk mandelmjöl (ca 15 gr)
1 dl riven ost (ca 40 gram)

  1. Vispa upp ett ägg, tillsätt fiberhusk och låt det jäsa en stund
  2. Blanda smör och creme fraiche
  3. Tillsätt mandelmjöl och riven ost
  4. Häll i till sist ägg/fiberhusk blandningen
  5. Rör om (degen blir ganska kladdig)
  6. Häll degen i en pajform och grädda i nedre delen av ugnen 225° i ca 20 min.

Fyllning:
300 gr skinka
1 dl paprika (ca 45 gr)
1 dl lök (ca 45 gr)
3 dl grädde
3 ägg (ca 150 gr)
3 dl riven ost (ca 130 gr)

  1. Hacka löken och paprikan och tärna skinkan. Stek lite lätt på en stekpanna.
  2. Blanda ihop grädde, ägg och ost. Krydda efter smak.
  3. Häll blandningen i stekpannan på pajskalet (lök, paprika och skinka) och till sist blandningen med grädde/ägg/ost
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 200° i ca 20 min.
Jag har räknat lite och om jag räknat rätt så får man följande per 100 gr:
Fett: 65 gr
Proteiner: 28 gr
Kolhydrater: 7 gr

Inga kommentarer: