torsdag 4 december 2008

Kladdchoklad-bananmuffins

Glutenfritt
3 bananer, gärna mogna
2 ägg
2 dl vaniljyoghurt
2 dl socker
1 1/4 dl rapsolja
1 1/2 tsk husk
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krd salt
1 1/2 dl kakao
8 dl glutenfri finmix, gärna Finax
Pärlsocker

Sätt ugnen på 175°C.

Mosa bananerna, vispa ägg och socker lätt, häll i bananerna och blanda ner husken. Tillsätt vaniljyoghurten, och oljan. Vispa lätt tills det är en jämn smet.

Blanda ner vaniljsocker, glutenfri mix, bakpulver, bikarbonaten, saltet, och kakaon.

Häll rikligt med pärlsocker på muffinsen. Det fördelar sig när muffinsen jäser. Låt stå i ugnen 20-25 min.

Här hittade jag receptet

1 kommentar:

Recept bröd scones bakning bakrecept choklad sa...

Låter inte som ett dumt recept det, får jag pröva på här i hemmet nån dag. Muffins, och speciellt bananmuffins är alltid gott!
Fin blogg du har förresten, Kram!
Bananmuffins recept