Glutenfritt
3-4 ägg
1 1/2 -2 dl fruktsocker
75 g ekologiskt smör
1 dl vatten
3 dl mandel/hasselnöts mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 st knivsudd vaniljsocker
1 st knivsudd kardemumma
1 st knivsudd havssalt/Herbamare
25 g smör till formarna
Frosting:
Carobella eller Nutella
Pekan nötter
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör, häll i vatten. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljsocker. Häll ned i bunken. Rör smeten slät. Häll upp till 2/3 i pappersformarna. Grädda i 18-20 min. Ta ut dem i tid så att de blir saftiga!
Lägg på frostingen när de har svalnat. Strö på lite hakade pekan nötter! Et Voilà!
torsdag 4 december 2008
Ekorr-muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar