(fungerar på glutenfri mjölmix och glutenfria pepparkakor också, samt laktosfritt)
Pepparkakor
75 g smält smör
600 gr cream cheese
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
Glasyr:
100 gr cream cheese
1 dl florsocker
- Ugn 175 grader
- Kör önskad mängd pepparkakor i mixer och blanda i smöret under mixning. Tryck ut smeten i en springform (jag har kört i engångs pajform av aluminium)
- Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
- Blanda alla ingredienser utom äggen, rör ner dem ett och ett och rör ordentligt tills smeten blivit jämn emellan äggen.
- Häll i hälften av smeten i formen, lägg ett lagen tätt med pepparkakor och häll på resten av smeten.
- In i ugnen i 35-40 min, ta ut och ställ för att svalna
- Ställ gärna över natten i kylen
- Gör frosting och lägg på innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar