2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg, några droppar
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng (jag orkade inte ta fram den stora assistenten utan vispade ihop det hela med elvisp vilket går minst lika bra, om inte bättre). Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min (vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall).
Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera med ett hallon på toppen. Låt gärna dessa cupcakes stå i kylen ett par timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar