(ca 35 bitar)
250 g smör
5 dl socker
5 ägg
5 dl potatismjöl
Kristyr:
2,5 dl florsocker
1 äggvita
1 krm ättiksprit
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör smör och socker pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Arbeta in mjölet litet i sänder till en jämn smet.
- Smörj en långpanna med lite smör.
- Lägg en del av spettekakssmeten i en bakstrut och spritsa ut ett lager ca halv centimeter lager mönster i botten på långpannan.
- Grädda detta lager så att det stelnar och upprepa detta tills du bakad hela spettekakssmeten. Låt spettekakan kallna i pannan.
- Gör kristyren till spettekakan: Blanda samman ingredienserna till kristyren i en bunke. Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp.
- Fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster. Spritsa kristyren på spettekakan i mönster och låt kristyren stelna.
- Stjälp upp spettekakan och skär (såga) försiktigt ut lagom stora portionsbitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar