onsdag 11 mars 2009

Drömrulltårta (glutenfri)

ugn: 250 grader

3 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g smör eller margarin (såklart godare med smör)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten. Bred ut smeten på bakpapper klädd plåt ca 30*40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter, håll koll det går snabbt!!!
Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktad duk, dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den, långsida mot långsida. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den skärs.

Tack till Elias05 (Familjeliv.se)

1 kommentar:

Anonym sa...

Lägg ett par hela bananer, rulla in dem och ni får en god och lite större drömtårta!!